2020-2021 – Lauvstua, veien videre

Cicilie, Kristine, Anne-Lise – Lauvstua 25 år

Eivind døde i februar 2020, i juni samme år feiret kennelen 25 års jubileum og Anne-Lise hadde et valg, legge ned kennelen eller drifte den videre sammen med andre. Løsningen ble at Cicilie Knutsen og Kristine H. Gallagher gikk inn som medoppdrettere for å hjelpe til. Sammen hadde vi mange flotte hunder og det ville vært for galt å ikke bruke endel av disse i avl.

2020 er også kjent som starten på Korona pandemien, vi husker godt kontrasten fra fullt hus i Eivinds begravelse i starten av mars, til usikkerheten rundt folkesamlinger når Norge stengte ned en drøy uke senere. Med Kristine i barselpermisjon hele 2020, og ingen hundeaktiviteter i siktet ble det bestemt å parre både ”Lauvstuas Amy Ever Tovy´s Princess” og ”Kimcis Zimsalatim Sansa” når de begynte å løpe omtrent samtidig i april/mai. For Sansa ble det en enkel affære med Silas boende i Arendal, men logistikken var ikke like enkel for Amy. Hennes utkårede befant seg i Sverige og med stengte grenser bød det på utfordringer. Løsningen ble at gode venner i Sverige (Agildes kennel) tok Amy med seg på grensen og inn i Sverige, hun ble senere levert tilbake på samme måte, ferdig parret. Selv om vi beregnet ca en uke mellom de to kullene, var frøknene ganske samstemte og vi endte opp med Sansa sitt kull født mandag morgen 27.juli og Amy sitt onsdag kveld den 29.juli. 5+6 valper gav oss en sensommer med 11 artige krabater i kull 40 og kull 41.

Cicilie & Anne-Lise med kull 40 + 41
Kristine & Gerja

Vi fortsatte mens leken var god og i oktober 2020 tok Kristine med seg Emma og ”Lauvstuas Rally GT Gerja” inn til Oslo for å inseminere med en Belgisk hann, pandemien gjorde det fortsatt vanskelig å reise selv. Lite visste vi da hvordan hverdagen brått skulle endre seg kort tid etter…

En helg i slutten av november 2020 skulle Kristine og Anne-Lise bare rusle en tur nedover jordene på Lauvstua og prate med noen potensielle valpekjøpere, mens hundene våre raste løs rundt oss. En tur som så mange andre tidligere, dessverre ble denne annerledes. Før vi visste ordet av det hadde 25kg med rødpels klart å krasje inn i Anne-Lise, noe som dessverre resulterte i brudd både i høyre kne og i venstre håndledd. Anne-Lise endte på sykehus, med operasjoner og tilhørende lang og vanskelig rehabilitering. Rett før jul ble hun sendt hjem, med behov for hjemmesykepleie til alle døgnets tider.

Kullet til Gerja ble født i romjulen 26.desember, og vi priste oss lykkelige for at at Gerja er en så trygg og sosial tispe som bare ville hilse på alle sykepleierne som kom innom. Kristine begynte å jobbe igjen rett over nyttår i 2021 etter endt permisjon, og med en ettåring hjemme var det mest hjelp i helgene. Takk og lov at vi var flere om kullet, for Cicile gjorde en kjempe jobb med å få hverdagene til å gå rundt! All ære til henne, alle andre som hjalp til på sitt vis, og til forvertene som tidlig steppet inn som nattevakter og som fikk passe på og følge utviklingen til sitt nye familiemedlem. Omstendighetene tatt i betraktning, så er det utrolig gøy å følge kull 42 nå, og se hvor livlige og sosiale valpene er!

Amy, Naico, Anne-Lise og Toya

Resten av 2021 gikk med til rehabilitering og opptrening for Anne-Lise sin del, Kristine hadde nok med jobb og småbarnslivet, og Cicilie hadde sine fulle dager med jobb, hest og redningshundene. Anne-Lise nådde målet sitt høsten 2021 om å komme seg på beina, og ikke minst ned på kne slik at hun kunne stille til start på tollingjaktprøve igjen med Amy. Hun klarte å komme seg igjennom to dager med prøver 16.-17. oktober 2021! Målet var nådd og fremtiden så lys ut… Sjokkbeskjeden kom i slutten av November 2021. Mandag 22.november hadde Anne-Lise vært på svømming, og hjertet stoppet i garderoben. Livet sto ikke til å redde. Sorgen og minnene vill alltid gå hånd i hånd. Anne-Lise satte dype spor i livene til svært mange. Det er flere enn meg som sitter igjen med følelsen av at man ikke bare kjøpte en valp fra Lauvstua, man ble en del av Lauvstua familien.

Skrevet av: Kristine, mai 2022.