2010 – 2020  en ny tid

Toya

I 2010 døde først Shanty av hjerneblødning og Mascot i desember av kreft. Vi hadde da kun Zamantha igjen hjemme og noe måtte gjøres. Blueberry Sweet Zorika, et barnebarn av Albert fikk et kull i april og der holdt vi igjen Lauvstuas Toya Thezor. Den galeste hoppetussa på jord, og en lykkepille av dimensjoner.  I 2011 var vi på jaktkurs i Hemsedal og etter det ble det jakttrening for fullt. Hun hadde sine egne meninger og resultatene ble deretter, men det var og mye bra. Toya ordnet og opp i utstilllingsringen, ble både norsk vinner og Københavnvinner i tillegg til C.I.E tittel og championater. Vi må og nevne søster til Toya, Lauvstuas Tia Thezor, en veldig bra brukshund som ble trippel godkjent redningshund.

Naico

I okotber 2010 ble Lauvstuas Naico Starchacing Fox født og ble igjen her på Lauvstua. Snille, koseklumpen Naico som i en alder av 8 år gikk hen og tok en 1. premie i åpen klasse på Tollingjaktprøve og fikk HP i tillegg. Vet ikke hvem som var mest sjokkert. Det utløste både C.I.B, NCH og SUCH, kjempemoro det hele.

I 2011 ble Lauvstuas Cayote Discollin født og han tilbragte sine år her på Lauvstua før han i en alder av 5 år fikk kreft og ble avlivet. Han var en nøtt å jobbe med pga masse lyd, men så viltspontan og flink. Bare trist vi ikke fikk jobbet videre med den gutten.

BIS Avl 2014

I 2014 vant vi BIS avlsklasse på NKK Kristiansand med Sunlit Tifa Emmastar og Tif N’Tumble-avkommene Raider, Rex, Raico og Rinja. Det var litt av et syn med turboene i store ring!

I 2015 fikk Toya sitt første kull, hvor bl.a. Lauvstuas Thea Toybee River ble satt ut på avtale.

Amy og Toya

I mai 2017 fikk Toya sitt 2. kull, det ble kun en valp, men charmtrollet satte tidlig sine fotspor og måtte bare bli igjen her på Lauvstua. Lauvstuas Amy Ever Tovy’s Princess har allerede 1. og 2. premie på to starter i BK, premiert på alle starter i BK på TJP, med HP og flere 1. premier. I konkurranse om Juniortollarmester 2019 ble hun nr. 5, hun fikk 2. premie på jaktprøven, hvor 52 hunder stilte og kun 12 gikk til premiering. Hun er og dansk og norsk utstillingschampion. Mye moro i vente med den frøkena.

I juli 2017 hadde Tifa sitt siste kull, der er det flere bra hunder, bl.a Rinova Lone Star Twix og Rinova Lone Star Tuva.

Gerja

I november 2017 fikk Lauvstuas Rinja Tif N’Tumble sitt første kull. Det har blitt 6 flotte hunder hvorav to av tispene har CK/Cert. Lauvstuas Rally GT Gerja vant forøvrig unghundklassen på Tollarspecialen i 2019 og ble til slutt 3. beste tispe. En utrolig flott og trivelig tispe.

Dette ble bare et kort sammendrag, det har vært mange andre flotte resultater i årenes løp, men kanskje oppdretter og avlsklassene på Tollarspecialen skal nevnes. Der er det stor konkurranse og ikke lett å plasseres. Vi har ikke stilt hvert år, men det har jevnt over gått bra.

               Skrevet av: Anne-Lise Holte, 2020.