2000 – 2010 Kazitas barn og barnebarn begynte å vise seg fram 

Mascot

I 2001 fikk Kazita sitt tredje kull hvor Lauvstuas Mascot Keehnu ble en vinner, han ble bl.a. BIM på Tollarspecialen, Svensk og Dansk vinner og 3. BIG, i tillegg til mange BIR/BIM plasseringer i norden. Han er og far til Shaggy Tollers Dancing Zeta “Kaisa” som eies av Nina W. Nilsen. Søsteren til Mascot, Lauvstuas Miss Kimi ble godkjent redningshund, norsk utstillings og runderingschampion. Hun oppnådde også tittelen NCH etter å ha klart 2. AK på jaktprøve. Hun var den første norske tolleren som fikk tittelen NCH.

Shanty

I 2002 fikk Kazita sitt siste kull, der holdt vi av Lauvstas Bluestar Shanty, en herlig hann som i oppveksten så litt spøkelser, men som etterhvert ble trygg på seg selv. Han var svært viltspontan og god på appoertering, men det var litt lyd i han. Vi klarte en 3. premie i BK tilslutt og i utstillingsringen vekslet han og Mascot på BIR plasseringene. Vi holdt igjen ei tispe etter Shanty, Tuldahls Tourmaline “Kaisa”, hun er bl.a. mor til Tuldahls Pumkin “Spice”.

I 2002 hadde vi 6 hunder hjemme, Anya, Kazita, Zamantha, Mascot, Shanty og søsteren Shakira. Søster av Mascot, Malin flyttet når hun var 15 mnd, men vi hadde to kull på henne, kull nr. 10 og 17. Likeså hadde vi 2 kull på Shakira, kull nr. 12 og 13.

B.v: Mascot, Shakira, Zamantha, Shanty
F.v. Malin, Kazita

I 2003 fikk Zamantha sitt første kull og der ble det igjen mange stjerner, bl.a. Lauvstuas Snowwhite Zarina, Snowbell Zilva Mallard, Snowline Zwinging Betty, Snowdrop Zairah og Zuper Nova. Disse ligger idag bak mange hunder, bl.a. på Agildes og Digby tollers kenneler i Sverige. Av 8 valper ble 6 NUCH, den syvende manglet et lite cert, nr. 8 var overtegnet. Så det var et kjempekull. Et barnebarn av Zairah, Lauvstuas Money Disella har gjort det veldig bra på spor.

Zilva, Betty, Zarina, Zairah, Nova, Zhani

I 2003 ble også Foxy Pollyanna Ayr født, hun var datter av Lauvstuas Julie Fox fra Anyas andre kull. Hun bodde på Lauvstua til hun ble 7 år og fikk tre kull. Polly var en herlig hund, glad i alt og alle, men og lett å skru opp til de store høyder. En sønn av Polly, Orion er i Polen og en datter Olga, i Italia, begge har gått i avl. Polly ble 11 år gammel.

I 2004 fikk Zamantha sitt andre kull, kull nr. 11 og det ble en tragedie. De fleste av hundene ble syke med SLE eller lignende symptomer og flere ble avlivet før de var 2 år. Sistemann Boogie Woogie døde i en alder av 12 år. Også disse valpene etter Zamantha var utrolig flotte, men hva hjelper det når de blir syke. Det ble dessverre mange rykter og  negativ omtale i kjølvannet, men fakta er at det finnes bak de fleste tollere og enkelte ganger går gener sine egne veier.  Fakta er at vi fra 1995 til 2020, utenom kull 11, har hatt 3 tilfeller av SRMA og 3 med SLE. I de neste generasjonene har det dukket opp sporadiske tilfeller, men det har vært helt minimalt på Zamanthas linjer, selv om det fortsatt går rykter om det motsatte.

Star

I 2007 inseminerte vi Zamantha med Chesagrove Star Gazer og nok et stjerneskudd ble født. Det ble kun en valp, Lauvstuas Exclusive Star Fox. En nydelig, mørk og fulltegnet hann.  Det ble mange forespørsler om avl, men med Zamanthas kull 11 friskt i minne, lot vi han bare brukes på 6 kull. Det har blitt mange flotte avkom, flere har allerede masse titler og gjør det bra på brukssiden.

Touch – Tollarmester 2019 + 2021

Vi kan nevne noen, Sunlit Tifa Emmastars, Sunlit Trøbbel Emmastars, Lauvstuas Naico Starchacing Fox, Lauvstuas Nova Starspangled Angel, Turbofox First Star Edition, Veagaardens Toller Agilda av Mistra. Også barnebarn kommer etter, Lauvstuas Raya Tif N’Tumble, Lauvstuas Raico Tif N’Tumble, Lauvstuas Red Raider Tif N’Tumble, Lauvstuas Rex Tif N’Tmble,  Lauvstuas Star Spica of Six Pint “Scotia”, Lauvstuas Star Scorpion of Six Pint “Eragon” og Lauvstuas Pinti Touchdown “Touch”. Touch ble sågar Tollarmester 2019, og han forsvarte tittelen i 2021!

Star og Zamantha

I 2008 stilte Zamantha på WW i Stockholm, ble beste tispe med tittelen World Winner 2008 og BIM. Sønnen, Lauvstuas Exclusive Star Fox og barnebarnet Lauvstuas Bella vie Copper Countess stilte i juniorklassene, begge vant og ble Juniorworldwinner 2008. En stor dag for kennelen og noe vi aldri glemmer. Av 6 mulige titler tok vi 3 stykker.

I 2010 var det igjen WW show i Herning i Danmark. Da stilte både Zamantha og Mascot i veteranklassen, begge vant og ble dermed veteran world winner 2010. I juniorklassen stilte Lauvstuas Zeeme Stardust, vant den i konkurranse med over 20 juniortisper og dermed hadde vi 3 av 6 mulige titler. Til slutt ble Zamantha plukket som beste tispe og ble BIM.

Skrevet av: Anne-Lise Holte, 2020.